Follow the Fish

VITKAC, Warszawa19 czerwca 2024

Follow the Fish to  kolejna odsłona CROSSWAYS – prezentacja win białych, różowych i musujących oraz destylatów. Oprócz alkoholi i win będzie można spróbować ryb i owoców morza.

Wszystko pod hasłem łączenia wina z jedzeniem, bo wino to przecież napój społeczny.
Pojawią się białe, różowe i musujące wina z Austrii, Czech, Węgier, Niemiec, Hiszpanii, Grecji i USA.
Pojawią się też musujące wina z Szampanii. Możliwe, że spotkacie kilka niskotaninowych win czerwonych, ot tak, dla odświeżenia umysłu.

FOTORELACJA:

POBIERZ KATALOG

Masterklasy poprowadzili:

  • Niezrównany Łukasz Modelski (PR2) – „Pacyfik wpada do Wisły
  • Csaba Harmath „White, Crispy, Hungarian
  • L. Eddie Smith: „Rzemieślnicze burbony z Kentucky” (z wędzoną rybą w tle)
L. Eddie Smith
Csaba Harmath
Łukasz Modelski

Utytułowany sushi master Adrian Kiersnowski (Dozo Sushi) poprowadził warsztaty.


Winiarnie:

Allacher Vinum Pannonia
A-Nobis
Weingut Bründlmayer
Petr Bunža
Champagne Le Brun de Neuville
Weingut Gerhard Deim
Dereszla Winery Tokaj
Villa Gyetvai
Weingut Hajszan Neumann
Weingut Heinrich Hartl III
Weingut Gernot & Heike Heinrich
Kechris Winery
Weingut Kirchknopf
Weingut Koehler-Ruprecht
Vinné sklepy Kutná Hora
Weingut Leth

Liegenfeld
Weingut Loimer
Marcus Wine
Weingut Nestor
Familie Pitnauer
Weingut Hannes Reeh
Sauska
Familienweingut Sattlerhof
Weingut Sommer
StephanO Das Wein-Gut
Umathum
Weingut Wieninger
Bio Weingut Zirnsack

Destylarnie:

Boundary Oak Distillery
Brown Water Bourbon Company
Casey Jones Distillery
Kentucky Exports

Dystrybutorzy:

AMKA
Partner Center
Rafa Wino
Secret Wine Cellar
Winemates

PARTNERZY:

PATRONAT MEDIALNY: