Follow the Fish – promocja w restauracjach w Polsce!

Promocja amerykańskich ryb i owoców morza w wybranych restauracjach w Polsce!

Zapraszamy!

Lista restauracji biorących udzieli w promocji:


Kapłony szczeżuje to restauracja prowadzona przez Agnieszkę Kraszewską i Aleksandra Barona. Menu opowiada o kuchni polskiej, staropolskiej i kuchni polskich Żydów – wszak polskie kulinaria przez wieki poddane były wielu wpływom, a w miejscu, w którym restauracja się znajduje, kuchni Żydów polskich zabraknąć nie może.

Nasza propozycja to przypomnienie dawnych potraw i smaków, ale też tego, co dziś najchętniej jemy i kojarzymy z rodzimym jedzeniem albo wspominamy jako smak i powab dzieciństwa. Mamy misję: renesans kuchni polskiej.

Danie specjalne: Gravlax z dzikiego łososia Sockey w Ćmie – destylacie z cydru, na grzance z chałki, z cyrkorią, burakami w oleju rydzowym, z ziołami i crème fraîche.


Restauracja Moonsfera została otwarta w czerwcu 2005 roku na 6 piętrze w budynku Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Od kwietnia 2024 roku Restauracja Moonsfera mieści się na ulicy Bonifraterskiej. Szefem kuchni i właścicielem restauracji jest Jarosław Uściński, którego autorskie dania zachwycają smakiem, jakością i oryginalnością.

Danie specjalne:


„Zanurz się w świecie NŪ, gdzie odkryjesz sztukę mixologii w najczystszej postaci. Nasza unikatowa selekcja koktajli opiera się na aromatycznych, zaskakujących destylatach z Ameryki Środkowej i Południowej, a także ciężkich torfowych i morskich whisky. NŪ to jednak więcej niż tylko koktajl bar.
Znajdziesz tu dania kuchni i inspirowanej południowa-wschodnia Azja, gdzie egzotyczne smaki i aromaty pobudzą Twoje zmysły do kolejnych kulinarnych podróży. 
Czeka na Ciebie wędrówka w otoczeniu rytmów afro i organic house, gdzie odnajdziesz miejską oazę relaksu wśród pulsującego rytmu życia codziennego.”

Danie specjalne:

Danie specjalne: Gunkan Maki ( z japońskiego oznacza „statek wojenny”), formowana kulka ryżu, wasabi, nori i kawior


Restauracja Chochołowska to nie tylko kulinarna duma Chochołowskich Term, ale również znamienne miejsce na gastronomicznej mapie Podhala. Szef kuchni skomponował wyjątkowe menu, łącząc rodzime, podhalańskie smaki z nowatorskimi technikami kulinarnymi, dzięki czemu możesz skosztować zupełnie nowych i zaskakujących odsłon tradycyjnych potraw. Niezwykłe doznania smakowe z nutami kuchni lokalnej doskonale współgrają z atmosferą, która pozwala oddalić się od codzienności. Entuzjaści niezwykłych miejsc z pewnością docenią wyjątkowe drewniane wnętrze z delikatnie zaakcentowanymi góralskimi, tradycyjnymi elementami.

Dania specjalne: zupa rybna w stylu amerykańskim,dziki łosoś pacyficzny z musem z kukurydzy,burger z filetem z dorsza i pastrami oraz apple pie z lodami bakaliowymi.


Dozo Sushi Bar jest restauracją japońską serwującą sushi w stylu fusion z elementami tradycyjnymi, bazującą na autentycznych produktach japońskich, świeżych rybach i owocach morza oraz amerykańskich dodatkach. Znajduje się w Zalasewie pod Poznaniem a właścicielem i szefem kuchni jest Adrian Kiersnowski – zwycięzca mistrzostw polski w przygotowywaniu sushi (Poland Sushi Cup 2019) oraz reprezentant naszego kraju w Japonii podczas międzynarodowych zawodów World Sushi Cup.

Dania specjalne: Tatar z amerykańskiego dzikiego łososia pacyficznego z awokado, czerwoną cebulą i azjatyckim dresingiem/ California maki z dzikim łososiem pacyficznym z Alaski, krewetką oraz chipsami z batatów/ Nigiri z dzikim łososiem pacyficznym przygotowane na wytrawnym amerykańskim ryżu.


„W restauracji Nago Sushi & Sake dbamy o każdy szczegół, aby nasze dania prócz doskonałego smaku, były także wyjątkowo podane.

Specjalizujemy się w unikalnych daniach sushi, które zachwycają naszych gości świeżością i innowacyjnością.” W ramach akcji „Follow the Fish” pragniemy przedstawić nasze .  

Dania specjalne: Gunkanmaki sushi z Ikrą z Różowego Łososia z Alaski Nasze gunkanmaki to prawdziwa uczta dla podniebienia, gdzie każdy kęs przenosi nas na arktyczne wody Alaski. Głównym bohaterem jest tu ikra z różowego łososia, która zachwyca delikatnym smakiem i kremową konsystencją. Sushi zawijane jest w prażone glony Nori lub świeże, chrupiące plastry cukinii lub ogórka, które nadają daniu lekkości i świeżości.
Nigiri z łososiem wraz z ikrą z Różowego Łososia z Alaski   Tradycyjne, ale niebanalne. Zakwaszony ryż otulony delikatnym łososiem, tworzy idealne tło dla kremowej ikry. Dodatkiem jest odrobina domowego sosu sojowego i marynowane wasabi, które dodają daniu charakterystycznego, zrównoważonego smaku.


Regionalna Restauracja Żubrówka dzięki swojemu położeniu w sercu Puszczy Białowieskiej, na styku kultur wschodnich, słynących ze swego zróżnicowania nie tylko etnicznego, ale i wyznaniowego, ma do zaoferowania wspaniałą kuchnię regionalną, której specjalnością są dania kuchni polskiej oraz myśliwskiej zdolnych zaspokoić nawet najbardziej wymagające gusta.

Danie specjalne: Dziki łosoś pacyficzny z sezamem i masłem imbirowym, młode liście sałat z dressingiem cytrusowym.


Autorskie menu Anny Drelichowskiej z prostymi zasadami. W Kwestii stawiamy na to co powstaje z poszanowaniem natury i ludzi.  Wszystkie dania przygotowujemy sami według rzemieślniczych receptur. Lubimy sięgać do historii słowiańskiej kuchni. Tym razem połączymy ją z amerykańskim krabem:)

Dania specjalne: kanapka z krabem, czarnym aioli, grillowanym pomidorem i kawiorem cytrynowym oraz pierogi z krabem, emulsja z masłem krabowym, grejpfrutowy kawior, soliród


Danie specjalne:


Danie specjalne:



PARTNERZY:

PATRONAT MEDIALNY: